В „Шведска маса” обявиха официално 8 март за ден на слугините
В „Шведска маса” обявиха официално 8 март за ден на слугините / Колаж: Златина Гайдажиева
Нищо по-тъпо и безинтересно от „Шведска маса”
26725
Нищо по-тъпо и безинтересно от „Шведска маса”
  • Нищо по-тъпо и безинтересно от „Шведска маса”

И като се разтвори небето, дъждове плиснаха в боголюбимия град Бургас и стана киша всемирна и кал покри всичко навред.
За стопаните на гаражи настъпи денят на страшния съд и легиони данъчни ангели връхлетяха и питаха всеки раб божий защо плаща на кесаря кесаревото, като за гараж, пък вътре спа център се вихри и тайни сребърници се трупат...
И когато тръбите възвестиха настъпването на петъка, тогаз изпълзяха от ефира Весо Максимовсон и Красимир Калудовсон и отпочнаха скверните си поучения и гларус закряска грозно зловещо, таксиджия на катаджия се помоли горещо, фолк-певачка зарева нейде в полето, а престъпността се скри направо в мазето.

В поредното издание на „Шведска маса” двамата псевдошведи Максимовсон и Калудовсон предадоха на тежки изпитания своите малцина слушатели.
Първо четоха в ефир стихотоворение, посветено на първия секретар на БКП в Бургас Гани Ганев. И вместо смирено да отдадат почит на тоз другар комунист, те се хилеха грохотно...
После слушател се обади по телефона и прочете стихотворение, посветено на двамата водещи. Пък те се възрадваха и надуха като пуяци, вместо смирено да се покаят.
А човекът изрецитира с апломб „Двамата водещи ни оставят без дъх” и чак почна да въздиша в ефир, но не от възхита, а защото гонел някакъв пощальон, за да му набие фуражката.

След това се хортува за туй “Лигаво ли е да се правят подаръци на 8 март и кавалер ли е или простак българският мъж?”

Ни в клин, ни в ръкав позвъни хоноруваният преподавател в университета по килимарство в Бухара професор Генчев и обясни, че полските национали се мотивирали много в мача срещу Бербатов и компания, защото нашите лъвове носели мартеници, пък поляците мислели, че носят полското знаме и затова се втурнали патриотично като хусари, пък нашите тъпеели и се чудели какво става, а най-много треньорът Мъри тъпеел.

Тук някъде Максимовсон и Калудовсон се изложиха грозно, като не успяха да се сетят за името на една депутатка от старата десница с име Елка. Хич даже не улучиха фамилията и, та се наложи да звънне друг слушател и да им каже, че госпожата е Константинова.
Същият сподели, че 8 март е много добър повод човек да се почерпи с приятелки и приятели и да благославя България.

В тоз патриотичен момент дъртият лаптоп на Калудовсон пак изгасна и дъртият рентиер Максимовсон, който наскоро продаде поредната нива на първа линия край Царево и получи една камара с пари, препоръча на колегата си мизирабль да си купи нова машина, че се излага с пейзанската си техника.

По телефона човекът Ники убедено заяви, че 8 март е празник на слугините.

Зад него пропълзя в ефира йогата Петър и добави, че 8 март е ден на комбайнерката, на трактористката, на тъкачката и на кранистката, иначе казано на трудовата жена, която оре, готви, копа, меси и търкаля камъни по баира. И тоз вагабонтин си позволи да сквернослови срещу майката на празника Клара Цеткин, като каза, че приличала в лицето на Джей Лено. 

Накрая позвъни критик Стоян и поздрави двамата водещи с вълнуващата социалистическа тема, която била издържана в духа на интернационализма.

Работата съвсем се разсъхна и добре, че започна сериалът „Непресъхващо лове”, в който чукундуринът Стамат заведе прекрасното, макар и леко поувехнало цвете, Хортензия в поетичното блато на клуб „Поетичен злак”.
Вместо романтична любов феновете на сериала бяха отровени от лъстивите козни на поета Иван Мокъриванов. И нямаше любов, и секс нямаше, сал една оскубана поетеса с размъкната жилетка чете стихове.

А в края се оказа, че записът на предаването се е провалили, защото небесата пожелаха хората да не чуват скверните слова Максимовсонови и Калудовсонови. 

Ама вие чуйте 40 минути от тях, ако ви стиска