Три милиона лева са щетите по пътищата от наводненията
Три милиона лева са щетите по пътищата от наводненията / Дарик Бургас
Три милиона лева са щетите по пътищата от наводненията
73879
Три милиона лева са щетите по пътищата от наводненията
  • Три милиона лева са щетите по пътищата от наводненията

По предварителна оценка щетите от наводненията по републиканската пътна мрежа струват около 3 000 000 лева, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева, на откриването на новия пътен възел „Българово”, от автомагистрала „Тракия”. Тя уточни, че скандалът с неизплатените пари на протестиращите от фирмата „Автомагистрали-Черно море” е решен

Министър Терзиева разказа, че е създадена комисия, която извършва внимателен оглед, за да бъде направена пълна преценка на щетите. Според нея, предстои да бъдат взети  всички мерки за най-бързата поправка на отнесените и увредени участъци от републиканските пътища. За отсечката между квартал Сарафово и Бургас вече са осигурени 1 500 000 лева, работата започва след края на туристическия сезон.

Част от парите за протестиращите работници на фирмата „Автомагистрали-Черно море” вече били преведени, каза Десислава Терзиева. Тя повтори, че „въпросът с изпълнителя на обекта е решен” и смята, че „с това отношение между работници и изпълнител по договора се злоупотреби”, съчувства на протестиращите, а утре иска да разкаже своята гледна точка, на пресконференция, която смята да свика.

Чуйте звуковия файл