/ netinfo
Като спортен деятел кметът на Несебър домакинства престижния Milan Academy Junior Camp през август
Община Несебър ще посрещне треньорите на звездите на футбола от "Милан" и близо 200 от най-талантливите деца сред, които освен българи има и гости от цял свят на предстоящия през август Milan Academy Junior Camp в Несебър което ще е седмо поред в България.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria
netinfo


Престижното събитие премина с фурор в Трявна, а от 6 август ще събере на уникален форум и спортен лагер стотици гости. Това стана ясно днес по време на среща в конферентната зала на спортния комплекс на ОФК „Несебър”, на градския стадион, където кметът на Несебър и бивш президент на ФК "Несебър" - Николай Димитров,заедно с колегата си кмета на Трявна - Дончо Захариев, настоящият президент на ОФК "Несебър  Георги Маринов и г-н Ивайло Рачев – официален представител на Milan Junior Camp за България изнесоха подробности за предстоящото събитие. 

Milan Academy Junior Camp Bulgaria
netinfo


Мащабна реклама, чрез сайта на един от най-големите футболни отбори, техните спонсори и най-вече бъдещи икономически ползи са част от резултатите от провеждането на Milan Academy Junior Camp в най-разпознаваемата българска община.

По думите на Ивайло Рачев, това е и една от идеите на грандиозното събитие - популяризирането на успешните общини, успоредно с развитието на спортната култура при деца и подрастващи. "Към Несебър вече проявиха интерес и спонсорите на италианския футболен куб.

С Община Несебър ще реализираме още няколко големи проекта, които ще бъдат обявени след като през септември кметът Николай Димитров посрещне делегация от Италия", обясни още Рачев. 

В лагера на малките футболисти ще се включат 8 треньора на "Милан", 7 разделени по групи, 4 асистент-треньори на ОФК "Несебър", 10 деца от местния клуб ще могат да се обучават безплатно в  Milan Junior Camp.

Според кметът на Несебър, това е прекрасна възможност не само за развитие а спортния туризъм в града, но и за целогодишни посещения. Той сподели, че вече има и по-сериозни запитвания от Италия във връзка с предстоящия лагер. 

Кметът на Трябва определи детският футболен лагер като незабравимо събитие за града, което е оставило силни впечатления в гостите и трайни контакти с местните състезатели.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria
netinfo


Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от международната програма на футболния гранд AC Milan за развитието на деца таланти на възраст от 5 до 17 години, която от 2011 година, благодарение на г-н Ивайло Рачев, се развива и в България.  До момента в лагерите на Milan Academy Junior Camp Bulgaria в градовете София, Дряново, Бяла - област Варна и Трявна са участвали над 1000 деца.

Младите футболни таланти от цялата страна участват по една седмица в лагерите и тренират под ръководството на италиански треньори част от академията на Milan.

В края на периода, специалистите правят селекция и избират най-талантливите деца, които заминават за Милано, за участие във финалния турнир Milan Camp Day заедно със свои връстници от цял свят.