Състоянието на Христо Мутафчиев ясно часове
Състоянието на Христо Мутафчиев ясно часове / netinfo
Състоянието на Христо Мутафчиев ясно часове
34030
Състоянието на Христо Мутафчиев ясно часове
  • Състоянието на Христо Мутафчиев ясно часове

Екип от неврохирурзи, начело с проф. Брусарски очакват кацането на правителствения „Фалкон", в който в момента пътува председателят на
Съюза на артистите Христо Мутафчиев. Тази сутрин актьорът е получил тежък хеморагичен инсулт по време на снимки в Поморие.
След транспортирането му в болница „Св.Иван Рилски" предстои да бъде извършено
и премахването на мозъчния кръвоизлив, чрез пункция или операция.
В 12 часа и 20 минути Христо Мутафчиев е откаран по спешност в шокова зала на бургаската болница, придружаван от негови колеги и приятели. Екип
от реаниматори, начело с д-р Георги Матев се е борил за живота на актьора и е
успял да го стабилизира. След направен скенер е установено наличието на мозъчен
кръвоизлив, така след консултация с проф. Маринов и проф. Брусарски от
университетска болница е решено, че състоянието на Христо Мутафчиев позволява
той да бъде транспортиран за лечение в столицата. Актьорът е качен на правителствения „Фалкон", изпратен по разпореждане на премиера Бойко Борисов, за да може да бъде преместен в болница "Св.Иван Рилски". Самолетът е излетял извънредно от Бургас в 14 часа и 30 минути.

„Поддържаме постоянен контакт с колегите си от София, както и с транспортния екип, който е изцяло реанимационен. Състоянието на актьора е сравнително стабилно, независимо от тежкия церебрален кръвоизлив", заяви шефът на отделението по реанимация в бургаската болница д-р Георги Матев . Той изрази мнение, че резултатите от церебралната диагностика ще бъдат ясни до няколко часа. 
Чуйте какво още каза д-р Георги Матев:

Христо Мутафчиев е бил в Поморие за снимките на филма „Миграцията на паламуда” на Людмил Тодоров. В лентата на режисьора на „Шивачки” актьорът изпълнява една от основните роли. Снимките на филма трябваше да продължат 6 седмици, като за терен се използват места в Гарбово, Царево и Поморие.