Студентска мобилност предлагат в университет ''Проф. д-р Асен Златаров
Студентска мобилност предлагат в университет ''Проф. д-р Асен Златаров / netinfo

В Университет ''Проф. д-р Асен Златаров''-Бургас се проведоха информационни дни на програмата ''Еразъм''. Целта на програмата е да насърчи и подкрепи академичната мобилност на студенти и преподаватели в рамките на Европейския съюз, на страните от Европейското икономическо пространство Исландия, Лихтенщайн и Норвегия, както и на страните кандидатки за ЕС като Турция.

От 2012 година Университета се присъедини към Еразъм Консорциумът, който организира и подготвя документално професионални стажове и практики на български студенти в други държави.

Насърчават се иновативните процеси, трансфера на знания и технологии във висшето образование. Български студенти могат да осъществят мобилност по програма "Еразъм": с цел обучение и с цел практика. Предлага се и мобилност на преподаватели за обмяна на опит и повишаване на преподавателските умения, сравняване и разработване на учебни планове и помагала, както и участие в семинари.

За тази година Университет ''Проф. д-р Асен Златаров'' има над 25 сключени двустранни споразумения. Висшото учебно заведение работи по програмата от 4 години, а за 2012/2013 учебна година притежава и Разширена Еразъм харта.