В Стреляйте по артиста! участват Нети и Александър Дойнов
В Стреляйте по артиста! участват Нети и Александър Дойнов / netinfo
Чудесната комедия „Стреляйте по артиста“, по написаната от Александър Островски пиеса „Лес“ можете да видите на бургаска сцена на 28 март, от 19 часа, в залата на Операта. Постановката е на Николай Ламбрев-Михайловски, в ролите са звездите от трупата на театъра на Българската армия Калин Врачански, Георги Къркеланов, Антоанета Добрева-Нети, Александър Дойнов, Стойко Пеев, Йордан Алексиев, Владислав Виолинов, Яна Бобева, Йордан Ръсин и Радосвета Василева. Музика: Добрин Векилов-Дони.

В търсене на нова роля двама провинциални артисти Щастливцев и Нещастливцев обикалят от град на град, а далеч от простолюдието в големите си имения група богати и алчни персони делят гори за продан и хиляди рубли. Господарката на едното имение, Раиса Гурмижска (Антоанета Добрева – Нети), е властна скъперница, която е лудо влюбена в своя коняр и е готова да погази всичко и всички за още няколко рубли в ковчежето си. Ненадейно обаче се оказва, че има някой, който й пречи да бъде спокойна.

И това е нейният собствен племеник и наследник, който е един от артистите – в онова време това е мръсна дума, която буди отвращение у „висшата класа“.