Стягат Детелината за откриването през юни
Стягат Детелината за откриването през юни / netinfo

Започна основен ремонт на бул. „Тодор Александров", в участъка от кръстовището с ул. "Спортна" до южния изход на Бургас, към Созопол.

Целта на ремонта е да се подобри качеството и носимоспособността на настилката с оглед осигуряване условия за безопасност на движението, комфорт на пътуващите и добро отводняване на пътя.
По проект предстои да бъдат поставени нови бордюри, дъждовния колектор ще бъде почистен и освежен, ремонт ще бъде направен и на настилката, ще бъде обновена и маркировката.
Планът за фрезоване и полагане на асфалтовите пластове вече е одобрен.
В момента се изпълняват дейности, свързани с разваляне на съществуващите бетонови бордюри в разделителната ивица и полагане на нови, както и повдигане на съществуващия покрит окоп.
През април ще стартират и работите по ремонт на старата асфалтобетонова настилка, а веднага след тях - полагане на усилващите и изравнителни пластове биндер.
След великденските празници започва и ремонт на детската площадка в зоната на триъгълника в Приморски парк - новата част. От Община Бургас призовават родителите да избягват да посещават мястото с децата си до приключване на ремонтните дейности.