Синдикатите срещу новите осигуровки
Синдикатите срещу новите осигуровки / снимка: Дарик Бургас
Синдикатите срещу новите осигуровки
32622
Синдикатите срещу новите осигуровки
Синдикатите срещу новите осигуровки
  • Синдикатите срещу новите осигуровки
  • Синдикатите срещу новите осигуровки

Протестна подписка срещу Законопроекта за изменение и допълнение на кодекса за социално осигуряване започна в Бургас и в цялата страна Конфедерацията на независимите синдикати. Оттам смятат, че с него „управляващите ограбват завоювани социални права на работещите български граждани”.

КНСБ визират по-късното пенсиониране за различни категории на специфичен и тежък труд, повишаването на осигурителния стаж, идеяат за намаляване на осигурителната вноска с още 2 %,  и намерението да се отнеме доплащането за „клас”.

В нашия град подписи се набират пред сградата на КНСБ до Операта, в синдикалните организации по месторабота и по местоживеене. От утре в столицата ще бъде организиран палатков лагер, чиято цел е да предизвика вниманието на народните представители към проблема.

Синдикалистите заявиха, че смъртта на техния лидер Желязко Христов, настъпила преди минути, няма да попречи на техните намерения и ако не бъдат чути, могат да последват и протестни действия. В металургията, рудодобива и транспорта вече били събрани достатъчно подписи за ефективна стачка.

Звуков файл 1: Председателян на Националния стачен комитет към КНСБ Валентин Никифоров

Звуков файл 2: Председателят на КНСБ-Бургас Здравко Тошков