Шведска маса наруши 11-та божа заповед „Не бъди прост”
Шведска маса наруши 11-та божа заповед „Не бъди прост” / колаж: Златина Гайдажиева
Шведска маса наруши 11-та божа заповед „Не бъди прост”
51675
Шведска маса наруши 11-та божа заповед „Не бъди прост”
  • Шведска маса наруши 11-та божа заповед „Не бъди прост”

И отпочна се третият седмоднев от месеца третий на годината трета от управлението му на гербератор Ленторезец Първокопник, що конграчулейшъни царе, папи и патриарси Му думат.

И светлина слънчева блесна над страната с големина колкото човешка длан. Тогава възправи се на агората Онзи, Що Взе Главата На Болярина Пекъл Се На Плажа В Катар и поведе болярите си към страната турска.

Там с владетелите турски ръцете стиснаха си и рекоха „Тук връзка газова ще строи се” и тръбачите медийни ерихонски възвестиха първото за седмоднева „Осанна”.

После чу се, че газ за газовата връзка май няма много и други работи чуха се, ама радостта народна огромна беше, че страшният монополист Газхром вече няма да е монополист.

В Разнородното събрание първенците на държавата ругаха се и плюваха се, пък накрая нови боляри на здравето и на икономиката турнаха, че да добрува страната.

После чу се, че топлината и светлината по къщите хорски щяли да струват скъпо още и горивата за колите и те поскъпнаха, пък възпротивиха се людете по агората, ама всяко чудо за три дни, а в града Бургас богоугоден чудото беше и то за три дни.

Умни едни такива хора рекоха на другите „Включи града”, след туй рекоха, че артинсталация ще сторват и думаха на людете как водни създания риби на вятъра ще се реят и рекоха зълодяите, че пари на вятъра дадени били са.

А други подиграваха се и наричаха чудото вместо с името му „Включи града” с друго злостно име „Източи града”. Лошави бяха и зли тез хора и от носа си не виждаха далече повече.

Тогаз петък настъпи, вой ужасен чу се, дим зловонен на пача, гнила създърма и кьопоолу от мазите хорски запъпли. Две радиоизчадия, що Веселин Максимовосон и Красимир Калудовсон зовяха се, в ефира появиха се и предаването „Шведска маса” започнаха, а родът человечески беше предаден на гибел и погибления духовно и рев, вой и скърцание със зъби навред настанаха.

В началото ценителите на добрата музика бяха попарени с истеричен  йодлер. Неизвестен мустакат трол нейде от Алпите ломоти на бързи обороти и постави идиотски старт на шоуто.

Калудовсон поведе лек и игрив разговор за тъщи и свекърви, на което мокрият сън на бургаските девойки и търсен ерген Максимовсон презрително се изсмя, обявявайки темата за скучна и типична за семейните мъже.

В този момент вратата на радиото се отвори и през нея нахлу полугола жена, която влезе в ролята на Голата Маха.

Калудовсон се разкрещя, че в студиото има гола жена, а Максимовсон му обясни, че има халюцинации, но това било типично за семейните мъже.

Разговорът плавно преля в темата за краткотрайния ефект на сутрешните ерекции, които изтичали в тоалетната заедно със сутрешното уриниране.

Един вид водещите посъветваха мъжете ако ще правят нещо, да го правят преди облекчаване. Беседата потъна в дебрите на еректилната дисфункция и тогава ерегенинът Максимовсон презрително обясни, че подобни проблеми са типични за семейните мъже. Малко по-късно Весо сподели, че всъщност завижда на семейните мъже затова, че от години са с едни и същи жени, сутрин и вечер са с тях, денонощно дори, до края на дните си ще бъдат с тях, а той е принуден да се среща с двайсетина годишини ненаситници, които искат само едно и също, т.е див секс... тук някъде Калудовсон се задави заради избилата пяна в устата му. (Всяка прилика с филма „Голо оръжие” не е случайна).

Чу се и гъгнивият гений Джорджано и неговото парче „Минава шест вечерта”, но след него интонационната среда се сгъсти съвсем с дуета на Стефифешън и Бойчо от Карнобат. Заради поетия ангажимент към продуцентите на Бойчо да не се излъчва повече, върху всичките му вокални партии водещите говореха ли говореха.

Утринната беседа стигна нови мрачни дълбини на човешкото съзнание. В ролята на безмозъчни психоаналитици Максимовсон и Калудовсон направиха извод, че предаването „Шведска маса” е място за освобождаване на напрежението, т.е било вид „отходня”.

Незнайно защо запя Ева Русева и песента й „Болшевик” докара слушателите-комунисти до еректилен възторг, на места и по хора, където това беше изобщо възможно поради напредналата възраст на този вид слушатели.

След продължително безмислено ломотене се стигна до основната тема „Кои забрани нарушавате постоянно и с удоволствие?”

Фейсбукърите, налазили профила „Svedska Masa” писаха, че основната забрана, която нарушават е да ядат!!!

По този повод беше радиоизпусната песента  „Ленинград” на групата „Обморок Имама”  и вокалът запя на руски със силен узбекистански акцент „когда я бъйл бухой”, демек набуфкан.

По темата за забраните се включи фенът Николай Тодоров, за да сподели, че с радост нарушава забраната да вкарва факли и димки на стадиона. После допълни, че му е голям кеф да пали пиротехники и да създава луда атмосфера по трибуните.

Фенът на Нефтохимик каза в ефир, че той и сподвижниците му правят подписка, за да върнат отбора си на мястото му, там където е неговия дом – стадион. И се похвали, че събират пари, за да издадат книга с историята на „Нефтохимик”.

След него беше излъчено допитване до бургазлии, направено от младото дарование Дияна Петкова. Хората се изповядаха, че не плащат такса смет, изневеряват на мъжете си, теглят пиратски филми и музика от интернет, влизат на мачове без билет, внасят алкохол, правят секс на публични места и пикаят в тревните площи, а също така пресичат на червен светофар.

Отношение взе Иван Терзиев, който определи забраните както начин за печелене на пари от нарушаването им.

Г-жа Тодорова взе думата, за да се оплаче от своите съседи в тухления блок, в който живеела. Оказа се, че военните пенсионери около нея били адски вироглави и живеели според свои правила. Оставяли стари мебели и всевъзможни идиотщини между етажите, а в събота от ранни зори къртели стени и пробивали с канго жилищата си. Тодорова обобщи, че заради нарушаването на всички видове забрани в нейния блок адреналинът бил на максимум.

След всичко това настъпи време за култура. Културтрегерът Максимовсон излъчи интервю с местен поет, който направи извод, че ТАЛАНТЛИВИЯТ Е ВИНАГИ ВИНОВЕН, с което обясни защо не е получил първа награда на бургаски литературен конкурс.

Тъй с много култура и саламура оттече и това предаване, а водещите се заканиха да правят същото и следващия петък

Омерзителните им разсъждения можете да чуете в звуковия файл