полиция
полиция / Снимка: Дарик, архив
72 –часов арест за нападателите, които подложиха униформени на въздушен обстрел с керемиди и камъни
Прокуратурата в Бургас наложи 72-часов арест на нападателите, които подложиха на въздушен обстрел с керемиди и павета от покрива на къща в ромската махала в кв. „Горно Езерово” части на полицията и раниха един служител на МВР. Това съобщи за „Дарик” говорителят на Апелативната магистратура Йовита Григорова. Срещу задържаните вече е повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице и предстои да се прецени каква ще е най-адекватната мярка за неотклонение, която да им бъде наложена. „Става въпрос за изключително дръзко престъпление”, подчерта Григорова.

Сблъсъците избухнаха снощи на ул. „Перла” в квартала. МВР-служителите пристигнали на мястото след сигнал за силна музика. Трима от обитателите на гетото успели да се качат на покрива на една от къщите и започнали да хвърлят срещу униформените всичко, до което успели да се докопат.

Горно Езерово
netinfo



В разразилия се екшън в главата бе ударен полицай. Той е откаран в УМБАЛ-Бургас за оказване на медицинска помощ. МВР-служителят е оставен за наблюдение в лечебното заведение. „Състоянието му е стабилно”, съобщиха от прокуратурата. Задържани са двама, третият участник в нападението е обявен за издирване.

В момента полиция охранява ромската махала в квартала. „Ситуацията е спокойна, няма напрежение, няма силна музика. Случаят е изолиран”, каза кметицата на „Горно Езерово” Иванка Георгиева.