Рекорден брой танцови двойки се бориха в турнира за „Купа Поморие 2016
Рекорден брой танцови двойки се бориха в турнира за „Купа Поморие 2016 / netinfo

а десета поредна година едно от най-грандиозните спортни събития в града ни събра многобройна публика и стотици състезатели от цялата страна, а именно - Откритият национален турнир по спортни танци „Купа Поморие - 2016", който Общината организира съвместно с Клуб по спортни танци „Поморие".
Благодарение на рекордния брой от 400 двойки участници, турнирът се оказа най-силното състезание за този сезон не само в OLYMPUS DIGITAL CAMERAграда ни, но и в календара на Българската федерация по спортни танци.
Феерията от бляскави костюми и грациозни движения започна още от 10 часа сутринта с конкурс „Изгряващи звезди" и продължи до полунощ с първенството за Купа Поморие и Купа България.
Представянето на участниците в отделните категории бе стриктно следено от 33-ма съдии, идващи от 16 български града. По инициатива на организаторите, беше проведено явно оценяване за танцовите двойки, достигнали до финал. Непосредствено след всеки един танц, състезателите получаваха своите оценки пред публика, което направи моментите още по-емоционални.
Комисията в турнира „Изгряващи звезди" отреди първо място за новото попълнение в редиците на КСТ „Поморие" - Виктор Стаматов и Магда Николова при деца до 9 години. При тези до 11-годишна възраст първенци бяха Виктор Василев и Анджелина Кръстанова. Малко не достигна на Виктор и Анджелина да влязат и във финалната шестица на провелия се по-късно открит републикански турнир.