Прокуратурата образува дело за отвличането на Александра
Прокуратурата образува дело за отвличането на Александра / Дарик Бургас

Бургаската окръжна прокуратура образува дело за отвличането на малката Александра Тодорова от Поморие. Целият град е блокиран, до момента няма никакви резултати от разследването.

Делото е по член 142 от Наказателния кодекс, за отвличане. То е срещу неизвестен извършител. До момента никой не е поискал откуп за осемгодишното момиченце, което е в неизвестност от вчера следобед.

След училище то отишло на театър, после на мзанималня и на връщане оттам следите му се губят. Днес полицията обискира хотел, по маршрута на Александра от училище „Иван Вазов” до нейния дом. Резултати от акцията няма.

По предположения, тя e отвлечена заради своя баща – Веселин Тодоров с прозвище „Германеца”, който се занимава с недвижими имоти. Преди години той беше арестуван и обвинен за лихварство и побой над свои длъжници.

От полицията засега липсва какъвто и да е коментар. Шефът на Областна дирекция на МВР комисар Милен Димитров каза за Дарик, че „в най-скоро време предстои пълна информация за случая от официалните власти”, каквото и да означава това.