ПП „МОРЕ” преобразява Кошарица  с нови улици,  велоалеи и модерно водоснабдяване
ПП „МОРЕ” преобразява Кошарица с нови улици, велоалеи и модерно водоснабдяване / netinfo

Концепция за изграждане на велоалея от Кошарица до к.к. "Слънчев бряг" е заложена в програмата на ПП „МОРЕ"  за развитие на едно от най-бурно развиващите се населени места в община Несебър.

„Днес улиците не са безопасни, нито пригодени за велосипеден транспорт, затова изграждането на такъв лъч е изключително важен акцент в програмата ми", заяви по време на среща с жители на Кошарица кандидат-кметът на селото, издигнат от ПП "МОРЕ" Павел Павлов. Той обеща, че велоалеята ще бъде изградена и готова за експлоатация  до 2013 г.

Павлов планира в своята управленска програма асфалтиране на всички улици през следващия мандат и изграждане на нови тротоари. Според него инфраструктурата е от решаващо значение за поминъка на Кошарица, защото привлича интереса на сериозни инвеститори.

Кандидат-кметът обеща още извършване укрепление на моста на "Куру дере" и разширение на първия мост по пътя от "Слънчев бряг" към Кошарица.

"С част от проектите вече сме готови и има на какво да се стъпи в това отношение. Изготвен е и проект за път между Кошарица и Оризаре", заяви издигнатият от ПП „Море" Павел Павлов.

Той определи като основен свой приоритет изграждането на нов резервоар от 4 хил. кубика, който ще подобри водоснабдяването в селото.

 "Работим много упорито по въпроса за връщане на отнетите земи на собствениците им. Става въпрос за 15 човека. В момента за тези земи има нов регулационен план, одобрен от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите. Важно е също Кошарица да има повече туристи, работещи хора, важно е селото да има и своята канализация. 80 на сто от нея вече е изградена." - сподели пред симпатизантните си  Павлов.

Кандидатът за кмет на Кошарица подчерта, че  изпълнението на амбициозната програма  за управление на селото може да се случи само с подкрепата на общинските съветници от ПП "МОРЕ".

През изминалите 4 години в селото са преасфалтирани пътища с обща дължина 3300 м, изградена е нова многофункционална сграда за цялостно обслужване на населението, санирана е църквата, откри се социален патронаж, отделени бяха средства за улично осветление, изградиха се нови тротоари, нови спирки и беше извършен цялостен ремонт на детската градина.

Павлов благодари на жителите за търпението и гласуваното доверие и призова на 23 октомври да дадат своя вот за правилното развитие на Кошарица.

На събранието присъстваха лидерът на партия „Море" Йордан Динев, водачът на листата Благой Филипов и кандидати за общински съветници.

ПП "МОРЕ" ще участва на изборите с бюлетина номер 32.