Поморие“ отбеляза първа победа за сезона
Поморие“ отбеляза първа победа за сезона / netinfo

Близо 1200 футболни запалянковци наблюдаваха на живо мача между домакините от Общински футболен клуб „Поморие" и гостите от столичния клуб „Локомотив" вчера. За да подкрепи любимия отбор, сред зрителите на стадиона беше и кметът Иван Алексиев, заел абонаментното си място във ВИП ложата.
С победа от 2:0 поморийци се наложиха над съперника, като осезаемо доминираха през всичките 90 минути на дербито и само пропуските ги лишиха от още по-изразителен успех.
Християн Казаков откри резултата в 29-та минута с глава след центриране на Милен Танев. В 73-та минута поморийци получиха право да изпълнят дузпа за нарушение към наказателното поле срещу капитана Антон Иванов. Ударът на Ахмед Ахмедов обаче беше спасен от вратаря на гостите Александър Любенов. 9 минути преди края на второто полувреме резервата Илиян Шерденов се разписа с елегантен прехвърлящ удар. Така възпитаниците на старши треньора Малин Орачев удвоиха резултата.
Това бе мач от V-ия кръг в първенството на Втора професионална футболна лига 2016/ 2017 и донесе първата победа за ОФК "Поморие" за този сезон.
Следваща среща на ОФК "Поморие" е гостуване на отбора на ПФК "Етър" Велико Търново на 17 септември от 18.00 часа.