„Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!
„Подкрепа”: Гонят наши от пристанището! / Дарик Бургас
„Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!
26853
„Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!
„Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!
  • „Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!
  • „Подкрепа”: Гонят наши от пристанището!

Синдикалният регионален съюз на Конфедерация на труда „Подкрепа” изпрати протестно писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на транспорта Александър Цветков. В него синдикатът обвинява изпълнителния директор на порта Руслан Петков, че води избирателна и дискриминационна кадрова политика и „произволните и тенденциозни уволнения на членуващи в КТ “Подкрепа” продължават от месеци.”

Според протестиращите, Петков не зачита мнението на държавните и общински ръководни институции, опитващи се да посредничат в създалия се конфликт и следващото подготвяно уволнение е на синдикалния лидер на „Подкрепа” в пристанището Здравовеста Николова. „Ако се стигне до нейното отстраняване, ще преосмислим участието си в структурите на тристранното сътрудничество на всички нива”, пише в протестното писмо.

"Всичко, което е написано в тази декларация е невярно", коментира за Дарик изпълнителният директор Руслан Петков. Той повтори няколко пъти, че нито е имал намерение, нито сега смята да уволнява Здравовеста Николова. Той уточни, че се извършва редукция на личния състав, заради финансовата криза и зададе въпроса "Ако в едно предприятие всички са членове на "Подкрепа", трябва ли да се прави избор според синдикалната принадлежност на хората, които трябва да бъдат съкратени?"

Звуков файл 1: Изпълнителният директор на "Пристаннище Бургас" ЕАД Руслан Петков

Звуков файл 2: Председателят на КТ "Подкрепа" в Бургас Иван Костадинов