Обявиха критериите за наградата „Света София”
Обявиха критериите за наградата „Света София” / netinfo

Най-добрата медицинска сестра на Бургас ще получи учредената от общинския съветник Семир Абумелих награда по силата на официално обявените критерии. Собственикът на модерната МБАЛ "Света София", която ще бъде открита скоро в квартал Ветрен оповести, че номинираните кандидатури ще бъдат оценени по:

-своя доказан професионализъм, практически опит -внедрен в практиката проект или методика, научни разработки - публикации, учебни помагала и др.

-степен на удовлетвореност на пациентите - чрез анкетно проучване

-умение за работа в екип

-професионално развитие

-активно участие в живота на съсловната организация

-други критерии, съобразени със спецификата на здравното заведение

 Номинации могат да правят здравни заведения и граждански организации,  които защитават правата на пациентите или са в сферата на здравеопазването. Всяко заведение или организация издига само една кандидатура. Отделно, могат да бъдат издигани индивидуални кандидатури, с подкрепата на 10 медицински сестри.

Комисията по избора разглежда кандидатурите от 01 до 15 септември и на 16-ти септември определя медицинската сестра, носител на наградата „Света София".

Наградата „Света София" ще бъде връчена на стилна церемония на 17 септември в Регионална библиотека Бургас и ще донесе на своя притежател 1500 лв. и статуетка.