/ Снимка: Лалка Димитрова
Бойчев: Написаното остава
97353
Бойчев: Написаното остава
  • Бойчев: Написаното остава
"Изграждането на четирилентовия път Бургас-Слънчев бряг е във финална фаза. Ударно в момента се работи по две отсечки - Поморие и Ахелбой и обхода на Ахелой. Те ще бъдат завършени и пуснати в експлоатация между 15 и 18 юни - с 4-5 месеца по-рано от заложения срок".

Започна ремонт на входа за Бургас от магистрала „Тракия“ (СНИМКИ)

Това обяви в Бургас депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев. И допълни: Строителството на три кръгови кръстовища на обхода на Несебър и Слънчев бряг започва през октомври. По този начин при изграждането на четирилентовия път ще се поеме засиления трафик, уточни депутатът.  

Обходът на Поморие ще е готов през пролетта на 2019

През юни започва и същинската работа по обхода на Поморие. Трасето се намира извън съществуващия път, така че довършителните дейности ще могат да се извършват и през летния сезон. Народният представител увери, че целият участък ще е готов през 2019 г.

Край на тапите до Слънчев бряг: Започна разширението на пътя

"100 000 млн. лева за пътна инфраструктура е осигурило правителството през 2017 и 2018 г.", подчерта той. След изграждането на пътя Бургас-Слънчев бряг започва сериозен ремонт и на други два възлови участъка - Камено и Царево - Малко Търново.

Какво още каза народният представител Димитър Бойчев, чуйте в звуковия файл: