Мощна юридическа атака започна ПСФК Черноморец Бс
Мощна юридическа атака започна ПСФК Черноморец Бс / netinfo

Общинският съвет има право да обявява със свое решение имот публична общинска собственост за имот частна общинска собственост, като в този случай местният парламент не действа като орган на изпълнителната власт, а като собственик. - смята професорът по административно право д-р Дончо Хрусанов.

Според водещия юрист жалбата на Ивайло Дражев срещу промяната на статута на спортен комплекс "Черноморец" е недопустима.

По повод на блокирането на решението на общинския съвет от страна на областния управител проф. Хрусанов припомня, че по този ред могат да бъдат оспорвани само административни актове на общинския съвет, но не и решения, които са проява на оперативната самостоятелност на този орган да решава въпроси относно управелние и разпореждане с общинска собственост.

От ръководството на Черноморец се надявам скоро да бъдат разрешени споровете около стадиона в кв. Победаи да се пристъпи към изграждането на мултифункционален спортен комплек.

"Акулите" представиха своя нов главен селекционер Златко Янков, който ще отговаря за издирването и налагането в състава на нови таланти.

Диян Петков заминава за Португалия, за да следи играчи от атмошното първенство, малко по-късно Симеон Чилибонов ще издирва таланти в Бразилия.