Месецът на младежката активност
Месецът на младежката активност / netinfo
Месецът на младежката активност
18951
Месецът на младежката активност
Месецът на младежката активност
  • Месецът на младежката активност
  • Месецът на младежката активност

Отдел ”Здравеопазване и превенции” към Община Бургас обяви месец април за „Месец на младежката активност”. По този повод, днес в младежки клуб „J.J. COOLA A”, намиращ се в сградата на Младежки културен център – Бургас, беше организирана дискусия на тема: „Превенция на младежката престъпност”. В нея се включиха младежи на възраст от 16 до 18 години. 

Децата, които участват се обучават по метода „Връстници обучават връстници”. Целта е да се запознаят с дейностите, които извършва Местната комисия за борба с противообществените прояви. Съвместно с партньорски организации, отдел „Здравеопазване и превенции”, инициира и организира поредица от дейности под наслов: „Младежка инициативност за здравна активност”.

Още за дискусията чуйте от Станислава Вълчева, старши специалист към отдел „Здравеопазване и превенции”, в звуков файл 1:

На младежите беше представен и филмът „Умирай лесно 1”. Той засяга агресията на децата в училище и тежките убийства, които са извършени от младежи. Подробности чуйте от Десислава Василева, секретар на „Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни” към Община Бургас, в звуков файл 2: