/ Thinkstock/Getty Images
Криминално проявен мъж, регистриран през 2012 и 2013 година за кражби на акумулатори и гориво, се оплакал, че е жертва на полицейско насилие вчера, но към неговата жалба не е приложено медицинско свидетелство, уточниха от полицията.
 
Движейки се с мотоциклет „Хонда 919“, той получил сигнал за спиране и проверка близо до село Росен. Не спрял и не се подчинил на разпореждането, след което отпрашил с висока скорост към село Веселие.
 
Това била втората му подобна проява за няколко седмици. С включени “буркан”  и сирена полицаите последвали мотоциклета, установявайки, че регистрационният му норем е от друго МПС.
 
Беглецът изчезнал и скрил мотора, но скоро бил издирен. 21-годишният мъж с баща си се явил в Районното управление, като е задържан за срок до 24 часа. Откаран бил до Спешния център в Созополската болница за медицинско.
 
Там изрично отказал, за което е изготвена надлежна документация. След три часа той бил освободен. По двете досъдебни производства за кражби през 2012 и 2013 години, 21-годишният мъж е сключил споразумения с прокуратурата.