/ Дарик Бургас
Туристическите автобуси през лятото в Бургас ще могат да престояват до 15 минути. Това се регламентира със заповед на кмета на града Димитър Николов, издадена преди новия туристически сезон, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Заповедта регламентира местата и времето за престой на туристическите автобуси през настоящия сезон. Това се прави, за да не се получават задръствания по улиците и да не се нарушава графикът на градския транспорт през лятото.

Туристическите автобуси, влизащи в Бургас с цел шопинг турове, посещение на музеи, галерии и други туристически пътувания, ще могат да престояват не повече от 15 минути при пристигане - за слизане на пътниците, и 15 минути при заминаване - за качване на пътниците.

Местата, на които това ще става са:  бул. "Стефан Стамболов"; пред Бургаския свободен университет; бул. "24-ти Пехотен Черноморски полк", в района на Експозиционен център "Флора"; ул. "Александър Батенберг"; след бариерата на пристанище Бургас.

Определените със заповедта места за престой ще бъдат сигнализирани със съответната вертикална и хоризонтална маркировка, съгласно Закона за движението по пътищата, а след разтоварване на пътниците, автобусите ще се насочват за престой на охраняем общински  паркинг зад Трета поликлиника. Забранява се и движението на автобуси, изпълняващи случайни превози, в буслентите, както спирането и престоя на автобусни спирки по маршрутите на вътрешноградския транспорт.

Припомняме, че всяко лято Общината организира безплатни пешеходни турове до забележителности в града, водени от младежи доброволци.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Галя Тенева/БТА