Кметът: Бюджет 2015 е амбициозен и с видими резултати за Бургас
Кметът: Бюджет 2015 е амбициозен и с видими резултати за Бургас / netinfo

Смели стъпки към новите европейски проекти и видими резултати в модернизацията на Бургас са основните идеи при съставянето на Бюджет 2015. Той не предвижда увеличаване на местните данъци и такси.
Предстои реалният старт на новия програмен период за кандидатстване по оперативните програми 2014 - 2020. Община Бургас вече е в пълна готовност, както с готови проекти, така и с предварителна подготовка за нови, които ще се изготвят и подадат през 2015 година.
Ако се направи изчисление колко средства от бюджета се падат на глава от населението, се получава числото 1383 лв. По този показател Бургас изпреварва София, Пловдив и Варна.
"Бюджетът е амбициозен и мобилизацията в общинската администрация за неговото изпълнение е висока. Предстои да реализираме 60 сериозни проекта, които да повишат качеството на живота в Бургас. Благодаря на всички общински съветници, които подкрепиха бюджета", каза кметът Димитър Николов.
Сред обектите, предвидени за изпълнение тази година са зоната за обществен отдих в "Меден рудник", изграждане на скейт парк в районен парк "Изгрев", изграждане на две улици в Районния център на "Меден рудник", инфраструктура за питейни и отпадни води в кв. Крайморие, проектиране и изграждане на Рибарско пристанище "Ченгене скеле".