Милен Стойчев
Милен Стойчев / Снимка: Лалка Димитрова
Ако влиза в ролята на жена, трябва да е спокоен...
95262
Ако влиза в ролята на жена, трябва да е спокоен...
  • Ако влиза в ролята на жена, трябва да е спокоен...
Зад профилната снимка в социалните мрежи на красиво нежно момиче с мерки на модел, с която 38-годишният Милен Стойчев измамил над сто души със сърцераздирателна, но изфабрикувана, история за бедстваща девойка в Гърция, се крие нисък плешив мъж с очила. Комбинаторът е безработен, а през последните шест години има само 1 месец трудов стаж зад гърба си. Това стана ясно в Бургаския районен съд по време на разглеждането на искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Стойчев.

Виртуално - Мария, реално - Милен, завлякъл над 100 души с измами по Интернет

Адвокатът му Марко Марков поиска Милен да бъде пуснат на свобода, тъй като нямало опасност да извърши друго престъпление, защото в момента бил неспокоен и уплашен, а в това състояние не можел да влиза виртуално в ролята на жена.

Към настоящия момент официално жалби срещу измамника са подали едва четирима души.

Милен гледал тежко болна баба. Много е стресиран

Стана ясно, че сред свидетелите на обвинението е и самата баба на Милен-74-годишната Марийка Василева, чието име той използвал за създаването на фалшив профил във Фейсбук и която посочил за титуляр на сметката. От разследващите, пенсионерката с удивление разбрала, че е по-богата с над 20 хиляди евро. Парите постъпвали по сметката в продължение на повече от година от непознати дарители от всички краища на България. 95 процента от тях са мъже, съобщи шефът на Областната дирекция на МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов.

От прокуратурата подчертаха, че Стойчев е извършил явна злоупотреба с добродетели като милосърдие и състрадание.

Още по темата чуйте в звуковия файл