Привърженици на Войнски съюз Васил Левски обсадиха Съдебната палата в Бургас.
Привърженици на Войнски съюз Васил Левски обсадиха Съдебната палата в Бургас. / netinfo
Мъже с камуфлажни униформи окупираха Съдебната палата
Общо 18 000 лева обезщетение поискаха днес в Бургаския районен съд двамата пострадали в мелето между фенове на „Нощните вълци”- рокерите, сочени за любимци на руския президент Владимир Путин и привърженици на украинската диаспора.
 
Двете групи влязоха в ръкопашна схватка с електрошокови палки на 30 юни м.г. по време на посещението на рокерите в Бургас, част инициативата "Славянски свят 2016".
 
Подсъдими за нападението са Атанас М. (на 36 г. от Поморие), на Стойчо Г. (на 31 г. от Варна) и Светлозар М. (на 40 г. от Варна). Според обвинението тримата са били двама от протестиращите, удряли са ги в главите, като един от нападателите дори опрял електрошок във врата на Иво Дошев, а после с палката ударил в гърдите и Иван Иванов. Днес двамата бяха конституирани като частни обвинители. Иванов иска 15 000 лева обезщетение, Дошев - 3000 лева.
 
Срещу подсъдимите са повдигнати обвинения по чл.131, ал.4 от НК -  за нападение по хулигански подбуди. Те не се признават за виновни.

Тримата подсъдими не се признават за виновни.
netinfo

Днес на старта на процеса техни привърженици от Войнски съюз „Васил Левски” обсадиха съдебната палата, а по-късно влязоха и в заседателната зала, за да подкрепят подсъдимите.

Представители на "Войнски съюз" Васил Левски пристигнаха днес, за да подкрепят обвинените.
netinfo

За да не се допуснат сблъсъци и провокации през цялото време имаше охрана от полицията.

Полицейски патрул бе изпратен днес пред Съдебната палата, за да не се допусне ескалиране на напрежението.
netinfo

Подсъдимите отказаха делото да бъде гледано общия ред, а защитата им настоя да бъдат призовани близо 40 свидетели. Новите дати за процеса са 26 и 27 октомври т.г.