Гласуват  управители на диспансерите
Гласуват управители на диспансерите / netinfo

Общинските съветници в Бургас ще гласуват утре предложенията за управители за четирите здравни диспансера. Вносител на докладните записки е зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. За шефовете на четирите здравни звена са проведени конкурси и назначената комисия се е произнесла.
Според закона утвърждаването трябва да стане от ОбС, който упражнява правата на едноличен собственик на капитала на общинските лечебни заведения.
Утре съветниците трябва да одобрят Д-р Ивелина Трошанова за управител на "Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания-Бургас". Предложението за шеф на онкодиспансера е на дългогодишния му ръководител д-р Радостин Дичев. Конкурсът за управител на Центъра за кожно-венерически заболявания в града е спечелен от д-р Невяна Йотова.
Кормилото на Центъра за психично здраве в Бургас предстои да поеме д-р Надя Желязкова, която ще заеме мястото на д-р Лорис Саян, който навършва пенсионна възраст. 
Възнагражденията на шефовете на общинските диспансери ще бъдат трикратния размер на средната месечна брутна работна заплата в съответните дружества.