Елена Иванова: Сезон`2012 много силен за Слънчев бряг
Елена Иванова: Сезон`2012 много силен за Слънчев бряг / netinfo

Летен сезон`2012 за Слънчев бряг беше по-силен, спрямо предходните три години, обощиха хотелиерите.

"След слабото и тромаво начало през май, следващите три месеца - юни, юли и август бяха по-силни от предходни години, а и септември също даде добри резултати и задоволителна заетост на хотелските бази", каза Елена Иванова, председател на Управителния съвет на „Съюз на собствениците"- Слънчев бряг.

Окончателни резултати и цялостна оценка на летния туристически сезон в курорта „Слънчев бряг", според Иванова биха могли да се направят в края на месец октомври, след приключване на чартърните програми на туроператорите.

"За съжаление, преди години хотелите работеха и след 5 октомври. Нужно е, да се наблегне повече на рекламата, на „крилата" на сезона, да се помисли за съвместни действия на държавата и туроператорите в посока неговото удължаване", смята Иванова.
Според нея биха могли да се използват пенсионните фондове от западноевропейските държави и да се организират спортни мероприятия в комплекса.

Предимно чужди туристи с ранни записвания почиваха в т. нар. междинен сезон, който настъпи в края на август и началото на септември. През това време цените са по-ниски с около 20-30 на сто в сравнение с юли и началото на август. Засега гостите с по-богат опит в навременното резервиране са предимно чужденци, но се надявам, че и българите, планиращи по-рано ваканциите си ще се увеличават, заяви Иванова.
Значителен дял това лято заемаха туристите от Русия, Украйна, Молдова, както и англичани, ирландци, германци, израелци, румънци и от Централноевропейските държави-Унгария, Полша, Чехия, Скандинавските страни.