/ dariknews.bg
За истински екшън с измама за грабеж, последван от арест заради дрога съобщава полицейският бюлетин за изминалото денонощие. 27- годишната И.Д. от София заявила в местното РПУ, че в близост до хотел «Лунна пътека» в созополската местност «Буджака», е застигната от непознат мъж, придвижващ се с «Мерцедес», който й ограбил дамската чанта, съдържаща лични документи и мобилен телефон марка «Айфон 5 S».
 
В резултат на бързите оперативно-издирвателни мероприятия, посочения от И.Д. автомобил със софийска регистрация бил установен и спрян около 02.00 часа в близост до бензиностанция «ЛУКОЙЛ» край Черноморец. Констатирано било, че шофьорът е 31- годишен софиянец И.П., с когото  27 годишната жена имала двугодишна връзка. Извършено било претърсване на колата, но заявените за ограбени вещи не са открити.
 
Намерени и иззети са две топчета – едното със суха зелена тревна маса /марихуана/, а второто с бяла на цвят бучка с неправилна форма /амфетамин/. И.П. бил тестван за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел положителна проба за употреба на марихуана и амфетамин. Софиянецът е задържан за срок от 24 часа, като спрямо него е образувано бързо полицейско производство.
 
Междувременно станало ясно и, че жената излъгала, че той отмъкнал нейната чанта. Малко преди подаване на сигнала двамата се скарали, мъжът си тръгнал от хотела, а тя започнала да му изпраща заплашителни съобщения на телефона, в които заявявала, че ще го предаде в полицията. При извършеното претърсване на обитаваната от 27- годишната софиянка хотелска стая, мобилният телефон, заявен за ограбен, е открит.
 
По случая в Районно управление - Созопол е образувано досъдебно производство.