Две премиери в Театъра, ремонтът на сградата е почти приключил
Две премиери в Театъра, ремонтът на сградата е почти приключил / Стефка Крушкова

Две премиери предстоят на сцената на камерната зала в ДТ "Адриана Будевска", където довършителните работи от ремонта продължават. Залата е готова и се намира на втория етаж на театъра. Постановките там може да се гледат от 80 - 100 души. Сцената е на няколко нива. Идеята е там всяка събота да има представления и кинопрожекции.

На 25 ноември ще бъде представена пиесата "Изгубени в звездите" на руския драматург Семьон Злотников. Постановката е на Борислав Чакринов. В ролите ще бъдат Аглика Бояджиева, Николай Стоименов, Зорница Константинова, Валери Еличов, Невена Цанева и Димитър Мартинов. Това е спектакъл за любовта.

Другата предстояща премиера е на 29 ноември - "Архитектът и императорът на Асирия" по Фернандо Арабал на гост-режисьора Боян Иванов. В ролите ще бъдат Тодор Близнаков и Иван Григоров. Пиесата пресъздава проблемите на глобализацията. Единственият оцелял от самолетна катастрофа попада на самотен остров, където среща единствения му жител, още недокоснат от цивилизацията. Той го провъзгласява за архитект, а себе си за император. Това е една от най-играните комедии на Арабал.

Директорът на театъра Борислав Чакринов съобщи, че се подготвя честването на 60-год. на актьора Стоян Памуков. Това ще бъде направено с постановка, в която ще участва Краси Ранков. Тя ще се играе на 16 и 17 януари догодина.

Откриването на обновенената сграда на ДТ „Адриана Будевска" ще бъде през септември 2012 год., когато се навършват 100 години от създаването на театъра.