Бургазлии нарочно не купуват билети за благотворителното представление за паметника на Георги Калоянчев
Бургазлии нарочно не купуват билети за благотворителното представление за паметника на Георги Калоянчев / dariknews.bg

Бургазлии нарочно не си купуват билети за благотворителното представление „Диагноза: Едит Пиаф” на 25 септември. Изводът е на Борислав Чакринов, директора на театър „Адриана Будевска”. Всички актьори, начело с обичаната певица Тони Димитрова, ще играят без хонорар, цялата печалба от постановката ще отиде за построяване на паметника на Георги Калоянчев.

Чакринов изяви силно учудване, че пиесата, към която публиката е показала най-голям интерес през изминалия сезон, играна десетки пъти пред препълнен салон и правостоящи, в момента е тотално игнорирана от любителите на театъра. Той си обяснява факта с многобройните публикации в медийното пространство и интернет, изпълнени с негативни коментари по въпроса.

Някои от тях третират превратно сумите, нужни за всички стадии на изграждане на паметника на великия Калоянчев – хонорар на художника Георги Чапкънов-Чапа, изготвяне на предварителен макет, отливане на самия монумент и поставянето му пред Летния театър. Други откровено се обявяват против външния вид на бронзовия образ и заявяват, че е некадърно направен.