Бургаски драматург разтърсва театралните среди
Бургаски драматург разтърсва театралните среди / Весо Максимов
Бургаски драматург разтърсва театралните среди
50658
Бургаски драматург разтърсва театралните среди
  • Бургаски драматург разтърсва театралните среди

 

Известният бургаски писател, драматург и литературен критик Стоян Георгиев оправи поредното си предизвикателство към местните културтрегери.

Оказа се, че перото на непокорния и отказващ да влезе в тесните рамки на литературната конюнктура автор е създало сценарий за пиеса, чийто заряд може да наелектризира театралните среди в Бургас.

Издържана в духа на социалната сатира пиесата „Хаос” / с подзаглавие Публицистично митологична комедия/ отсега дава заявка да предложи нов прочит на вече преживени събития. В нея се срещат митологизираните типажи на вечния български преход Диктатора, Летописеца, Вътрешния министър и др.

Авторът твърди, че нещата у нас не се променят и тази застиналост е присъща най-вече на политическата класа, от чиито редици е взел част от героите си.

Председателят на Съюза на свободните писатели демонстрира самочувствие и увереност в потенциала на творбата си, която е постигнала трудното съчетание между гротеска и фарс.

През изминалата седмица стана ясно, че Стоян Георгиев ще проведе кастинг за актьори, като още от самото начало драматургът заяви, че ще търси непопулярни, неизхабени, неексплоатирани и жадни за успехи актьори. Според автора на пиесата е дошло време в Бургас да се появи алтернативен театър и нищо чудно именно новите артисти да доведат тази промени на сцената.

Ерудираният писател, който в продължение на три години водеше свое телевизионно предаване, сподели, че неговият роман „Митническа сага” в момента се превежда на руски и сериозен руски издател го подготвя за печат.

Най-голямата оценка за една книга дават читателите и мен ме радва, че хората ме четат – споделя Стоян Георгиев.

Още подробности за пиесата „Хаос” и за книгите на талантливия бургазлия можете да чуете в прикачения звуков файл