Бургаски дарителски фонд раздаде 13 000 лв. за социални проекти
Бургаски дарителски фонд раздаде 13 000 лв. за социални проекти / netinfo


„Обществен дарителски фонд - област Бургас" споделят, че вече са преведени всички обещани дарения по проектите, , провел се на 9 юли в КЦ „Морско казино".
Близо 13 000 лева са събрани от първия кръг по набиране на средства на „Обществен дарителски фонд - област Бургас". Те вече са преведени за осъществяване на проекти на граждански организации, представили своите идеи пред местни благодетели.
През месец септември стартира проекта на сдружение „УСМИВКА", озаглавен „Детска творителница за кукли". Той е предназначен за деца от социално слаби семейства, посещаващи Центъра за обществена подкрепа и деца, настанени в Дом Ронкали. Всички участници ще се запознаят с народните традиции и обичаи и ще се научат как се изработват различни кукли. Децата ще могат да създадат нови приятелства и социални контакти.
След 15 септември доброволците от Сдружение „Младежки глас" ще научат „Децата от днес да играят игрите на децата от вчера". Общо 118 малчугани от ОДЗ „Ран Босилек" и ОУ „Любен Каравелов" ще се забавляват с познатите ни „Куцанка","Народна топка", „Билички" и редица други игри. Проектът има идея да докаже, че чрез игри на вън с приятели и по-слаб достъп до технологии, децата ще могат да изживеят едно по-пълноценно детство, което ще си спомнят цял живот.
Малките „Звездички" ще получат нова спортна площадка в ОДЗ „Брезичка" в к-с Славейков. Събраните средства ще помогнат за изплащане работната ръка на фирмата изпълнител, а консумативите са предоставени безвъзмездно от дарители. Неуморният Петър Алексиев, председател на ДФК „Звездичка", продължава да търси съмишленици за каузата - подобряване и изграждане на спортни площадки в детските градини и училищата в гр. Бургас.