Близки на загиналата на автомагистрала „Тракия” млада жена излязоха на мирен протест пред Съдебната палата в Бургас.

На 27 септември шофьор на камион, с положителен тест за наркотици, помете 23-годишната Стела Маринова, спряла в аварийната лента на магистралата. Оказва се, че шофьорът, причинил смъртта на Стела е с 21 фиша за различни нарушения на пътя. Протестиращите настояват за промяна в законодателството и по-високи присъди за убийците на пътя. В момента законът предвижда от 5 до 15 години затвор за този вид престъпление.

Настоявам за максимална присъда, даже мисля, че трябва да се върне смъртното наказание. Не може той след 5 -10 години да излезе от затвора и да продължи живота си. Болката е много силна. Стела е с 15 години по-малка от мен и брат ми. Изгледахме я от малко дете”, сподели през сълзи сестра ѝ Аделина. На протеста присъства и братът на прегазената Стела, Георги, който също настоява за промяна на закона за шофиране след употреба на наркотици и алкохол.

БГНЕС

Протестиращите заявиха още, че да се качиш зад волана, употребил наркотици и алкохол, трябва да се тълкува от закона като предумишлено убийство.
БГНЕС