Започна фестивалът Бохеми в Банско
Започна фестивалът Бохеми в Банско / Добряна Христова, Дарик - Благоевград

С изпълнения на местни музикални и танцови формации започна балканският фестивал „Бохеми” в Банско. Началото на първият по рода си фестивал в България, беше дадено от Женска фолклорна грипа "Пирински бисери", ТФ "Бански фукли" и ТФ "Стар мерак".

Започна фестивалът "Бохеми" в Банско
netinfo

Веднага след тях, на сцената се качиха изптлнителите от "Бански старчета", които допринесоха за нстроението на стотиците жители и гости, събрали се на площада в Банско. 

Започна фестивалът "Бохеми" в Банско
netinfo

В първата вечер от фестивала за публиката със свои изпълнения се включиха и световноизвестният български кларнетист Иво Папазов-Ибряма и македонската поп дива Каролина Гочева.

Програмата на фестивал "Бохеми", чиито водещ е актьорът Ники Станоев, продължава и днес.  На голямата сцена ще се качат Balkan Scientists Soundsystem ft. Sando Sandov (trumpet), сръбските тръбачи от Barka Brass Bend, гръцките банди Baildsa и Gadjo Dilo, както и уникалната българска инструментална формация „Булгара”.  Сръбският изпълнител Желко Йоксимович ще пее за публиката в Банско от 22:00 часа.

Фестивалът е уникален за пределите на България и има за цел да покаже неповторима кулинарна еклектика, колорит и богата душевност. Жителите и гостите на града ще могат да се насладят на уникалния фестивал напълно безплатно.

Започна фестивалът "Бохеми" в Банско
netinfo
Две седмици след "Бохеми", в Банско предстои още едно грандиозно събитие - фестивалът „Bansko Beat“. Той ще се проведе на 10-11 юли в курортния град. Двудневният фестивал е за всички, които предпочитат новата вълна в музиката.
В програмата ще се включат James arthur, Little Dragon, Sam Feldt, Mo' Horizons, Mo 'Kalamity и още много изпълнители и БГ звезди. Към звездния фестивал ще се включат и музикантите от TheSensimillianz- посланиците на реге културата в България. Mr. I (Root Souljah, Roots Rocket Band), Ясен Обретенов – Яшата (Root Souljah, Уикеда, Roots Rocket Band), Maкс (Kozza Mostra, Ogi23),Мони (One Soul) и VoLion (Southwick, Roots Rocket) ще представят последния проект на лейбъла - The Ireation.
Бандата продължава развитието на класическия roots reggae звук, в който съчетава умелохип-хоп и соул елементи. В програмата е предвиден и конкурс за непопулярна българска банда.
.