Задържаха брата на Бербатов
Задържаха брата на Бербатов / netinfo

Aсен Бербатов - по-малкият брат на футболиста на Фулъм Димитър Бербатов, бе задържан вчера вечерта на главен път Е-79. В късния следобед в четвъртък, след гонка на територията на Кюстендилска област, е бил спрян лек автомобил, в който е пътувал и братът на известния футболист. След претърсване в колата е открит плик с бяло прахообразно вещество, реагирало при първите тестове на кокаин. Двамата пътници в колата са били задържани.

В автомобила, в който е пътувал Асен Бербатов, полицаите са открили 22 грама кокаин, който е бил скрит в детското столче, коментира в Стара Загора министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Асен Бербатов е задържан за едно денонощие и в момента се водят необходимите процесуални действия, обясни министър Цветанов. „Мисля, че след 24-часовата мярка ще бъде освободен. Автомобилът не е бил негова собственост. Задържаният е споделил, че не знае за открития наркотик. Да приемем, че това е и истина. За нас е важно всички да бъдем равни пред закона, независимо кой кой е", каза Цветанов, който бе в Стара Загора.

Прокуратурата в Дупница няма да иска продължаване на мярката за неотклонение за брата на Димитър Бербатов - Асен, съобщи административният ръководител на Дупнишката районна прокуратура Величка Шокова, цитирана от БТА. Тя уточни, че Асен Бербатов и Николай Борисов, който е шофирал автомобила, нямат криминално минало и не се налага ново искане за задържането им.

Шопова посочи още, че съпругата на Асен Бербатов - Димитричка, не е пътувала в автомобила, но той е нейна собственост. Асен Бербатов пък имал висящо досъдебно производство за шофиране без свидетелство за правоуправление и затова тя предположи, че е наел благоевградчанина Борисов. От прокуратурата в Дупница съобщиха още, че техническо средство е отчело употреба на наркотици от Николай Борисов, но взета кръвна проба ще уточни вида и количеството му.

Шокова каза, че срещу Борисов и Бербатов ще бъде повдигнато обвинение по чл. 354 от НК за притежаване на наркотични вещества, за което законът предвижда лишаване от свобода от една до шест години. Досега двамата са отказали да дават показания.

Асен Бербатов не за първи път става обект на проверки и разследвания от страна на полицията. През 2010 година срещу него бе образувана "преписка" за източване на кредитни карти от ПОС терминал в закрития му вече бутиков магазин в Благоевград.