Юбилеен концерт на Димитър Чалъков в Благоевград
Юбилеен концерт на Димитър Чалъков в Благоевград / netinfo

Дългогодишният солист на хор „Ален мак” Димитър Чалъков ще отпразнува с концерт 75-годишния си юбилей и 60 години творческа дейност.

Проявата е под надслов  „60 години с песента на Димитър Чалъков” и се организира от община Благоевград, Общински съвет на БСП и читалище ”Никола Вапцаров”.

В концертната програма ще вземат участие изпълнителите Роза Ангелова, Владислав Вълчев, Васко Лазаров, Сузана Спасовска, Николай Кимчев, Иван Гоцев, Стойка Германова,  Кирил Костов и Руска Стоименова.

Роденият в Благоевград Димитър Чалъков е изпълнител на една от най-обичаните от благоевградчани песни - Песен за Благоевград. Първите си стъпки в музикалното изкуство той прави още като ученик в хор „Християнче” към църквата „Св. Богородица”. Следват многобройни изяви като хорист и солист в различни творчески формации сред които ансамбъл „Македонска песен”, ансамбъл към Дом на народната армия, мъжки хор „Дружба”, състав „Оптимист”.


Димитър Чалъков е републикански лауреат на три фестивала, печелил е първа награда за изпълнение на руска песен през 1969 година.


Концертът започва в 19:00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Входът е свободен.