Вон: Доволна съм от победата, Банско е страхотен курорт
Вон: Доволна съм от победата, Банско е страхотен курорт / netinfo

Лидерката в генералното класиране за Световната купа Линдзи Вон от САЩ, която спечели днешния супергигантски слалом в Банско заяви, че е много щастлива от успеха и ще подходи с необходимата агресивност до края на сезона, за да спечели колкото се може повече точки за Купата.

Американката, която кара отново със специална шина на ръката, заяви на пресконференцията: „Много исках да спечеля днес и го направих. Взех и добри точки за Световната купа.” „Това беше един страхотен уикенд за мен. Надявам се да се върна скоро в Банско, защото тук ми харесва много. Всички ми помагаха и всичко беше страхотно. Нещата са малко-по-различни, откакто се състезаваше Яница Костелич, а в днешни времена трябва да се боря със силни скиорки като Мария и Фабиен”, продължи тя.

„Мога спокойно да кажа, че всички ми дисциплини тази година са по-добри. Няма начин контузията да не ми пречи. Губи се част от баланса ми, но всеки един ден е предизвикателство за мен. Шината играе голяма роля върху карането ми, но все пак не ме връща много назад карането ми. Не губя много време.

Има отражения, но се справям. Ще се опитам да бъда отпочинала за Оре. Моята тактика ще бъде да съм агресивна. Ще се концентрирам най-вече върху супергигантския слалом, защото там имам големи шансове за малката купа. Ще бъда агресивна, тъй като Фабиен е близко. Уикендът в Оре ще бъде много дълъг, но аз ще бъда агресивна.

За мен, пистата в Банско бе едно голямо предизвикателство. Аз обичам да бъда предизвиквана и обичам да ходя на нови места. Беше ми много хубаво тук и се надявам да се върнем, тъй като Банско ще заеме мястото си в Световната купа”, каза още Линдзи Вон.