VІІ СОУ  и  московско училище ще си сътрудничат
VІІ СОУ и московско училище ще си сътрудничат / снимка: община Благоевград

Директорът на VІІ СОУ „Кузман Шапкарев” Лилия Стоянова взе участие в Международен семинар “Образование за всички -  международен опит и практика в московското училище” в Москва, съобщават от пресцентъра на Община Благоевград.

На конференцията, в която участваха педагози и директори на училища от 54 държави от цял свят, училищният директор е представила Седмо СОУ с доклад и презентация като едно от най-иновативните и съвременни училища в България.

По време на престоя си в Москва Лилия Стоянова е сключила договор за сътрудничество между Седмо СОУ “Кузман Шапкарев” и едно от най-добрите московски училища, носител на ордена “Славата на Русия –26 СОУ –  Москва. Двете училища ще си оказват съдействие при разработването и реализирането на научно – изследователски проекти и програми в областта на образованието, и внедряването на нови образователни технологии.

Основната цел на международния семинар, който се проведе от 22 до 25 юни в Москва, е обмяна  на опит и опознаване на законовите норми и международните практики в сферата на поликултурното образование и адаптацията и интеграцията чрез средствата на образованието на хора живеещи в чуждокултурно обкръжение.

Организатори на събитието са Департамента по образование и Департамента на външно-икономическите и международни връзки на Москва със съдействието на Международното педагогическо общество, поддържащо руския език, Бюрото на ЮНЕСКО в Москва и Управлението на Върховния Комисар на ООН по въпросите на бежанците в РФ.