Съдът наказа с 1000 лева адвоката на Тото Мамината
Съдът наказа с 1000 лева адвоката на Тото Мамината / netinfo

Съдът в Благоевград наложи глоба в размер на 1000 лева на столичния юрист Николай Беров, който е защитник на обвинения в отцеубийство санданчанин Стойчо Арнаудов-Тото Мамината.

Днес наказателният състав по делото срещу Стойчо Арнаудов трябваше да постанови присъдата си, но адвокат Николай Беров умишлено не се яви в залата и прояви за пореден път незачитане към правораздавателните органи в Благоевградско, коментира за Дарик прокурор Елка Атанасова.

Прокурор Атанасова заяви, че благоевградските магистрати ще искат сурово наказание спрямо адвокат Беров, като за целта са изпратили копие от протокол по делото във Висшия адвокатски съвет и в Софийската адвокатска колегия, чийто представител е юристът.

Присъдата срещу Стойчо Арнаудов ще бъде постановена в края на този месец. Прокуратурата пледира снощи за доживотен затвор.

Преди години Стойчо отне живота на родния си баща Никола Арнаудов, който е бивш председател на СДС в Сандански и собственик на магистралния мотел "Мамин Кольо". В момента Тото Мамината лежи в килията за брутално изнасилване, извършено преди повече от десет години в асансьора на хотел в Сандански.