Стотици ловци се събраха на събор в Попови ливади
Стотици ловци се събраха на събор в Попови ливади / Снимка: Маргарита Петкова

Стотици любители на лова и риболова от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог в събота се събраха на регионален събор в най-новото село в областта - Попови ливади.

По традиция те поднесоха венци и цветя на лобното място на Яне Сандански в Пирин и пред паметника на Гоце Делчев край курортното село. Знамената на дружествата и ловните дружинки бяха осветени с християнски ритуал, а председателят на УС на НЛРС - СЛРБ Иван Петков поздрави всички и им пожела успешен ловен сезон, който предстои да бъде открит.

Домакин на събора беше ЛРС „Сокол" - Гоце Делчев, депутатите Кристиян Вигенин, Алиосман Имамов и кметовете на Сандански и Петрич - Кирил Котев и Димитър Бръчков, кметът на Гърмен Минка Капитанова, заместник-кметовете на Разлог и Гоце Делчев, началникът на РДГ - Благоевград Иван Гергов, началниците на горските стопанства от района, представители на ловни федерации и сдружения от Гърция и Македония.

До късно, сред прохладата на поляните на Попови ливади в Пирин димяха скари, като всяка дружинка беше подготвила ловни деликатеси, а най-големите мераклии завъртяха дори чевермета. Неспирни хора и македонски песни, изпълнени от най-популярните изпълнители на Гоцеделчевско радваха дошлите на събора.