Сдружение „ЕКИП” събра 400 приятели за 2-ия си рожден ден
Сдружение „ЕКИП” събра 400 приятели за 2-ия си рожден ден / netinfo

Повече от 400 членове, симпатизанти, приятели, журналисти и официални гости събра на тържество по случай 2-ия си рожден ден благоевградското сдружение „ЕКИП”. 

Кметът на Благоевград Костадин Паскалев, председателят на местния парламент Костадин Хаджигаев, общински съветници и видни спортни деятели и бизнесмени бяха сред уважилите празника на местното гражданско сдружение.  

Сдружение ЕКИП събра 400 приятели за 2ия си рожден ден
netinfo

За изминалите две години от официална си регистрация сдружението увеличи трикратно броя на членовете си и многократно броя на сподвижниците и симпатизантите си, изтъкна в словото си председателят на Управителния съвет на „ЕКИП” и общински съветник Владимир Елезов.

Сдружение ЕКИП събра 400 приятели за 2ия си рожден ден
netinfo

В отчет за дейността на организацията Елезов посочи учредяването на структури на „ЕКИП” в повечето от големите квартали на Благоевград, организирането на 1-ия Кукерски фестивал в Благоевград, както и съдействие за отпускането на повече от 700 000 лв. от бюджета за ремонт на стадион „Христо Ботев” и за дейността на спортните клубове в общината.

Сдружение ЕКИП събра 400 приятели за 2ия си рожден ден
netinfo

Председателят на „ЕКИП” напомни, че сдружението се обяви в подкрепа на идеята 2009-та да бъде обявена за година на детето и да бъдат ремонтирани детските градини и ясли, училищата, а също и да бъдат изградени нови и обновени вече съществуващи детски площадки.

Сдружение ЕКИП събра 400 приятели за 2ия си рожден ден
netinfo

Като друг актив на сдружението Владимир Елезов отбеляза организирането на поредица от срещи с настоящи и бивши политици по проблеми на местната власт в общината. Той допълни, че тези срещи ще продължат и след парламентарните избори, като първият гост на ЕКИП се очаква да бъде скулпторът Вежди Рашидов.

Убеден съм, че всички наши членове и симпатизанти – като активни граждани - са гласували на изборите за Европейски парламент и ще гласуват на парламентарния вот, но като политическа и гражданска структура, ЕКИП няма отношение към тези избори и членовете ни гласуват по собствена преценка, подчерта Елезов. 

Нашите цели в политиката, поясни той, както неведнъж сме заявявали, са избирането на кмет от редиците на сдружението и постигането на пълно мнозинство в следващия ОбС.

На 20-ти този месец сдружението съвместно с община Благоевград ще организира междуселска спартакиада, съобщи Владимир Елезов.

Идеята за създаването на „ЕКИП” възниква в края на 2006 г. Сдружението е създадено от млади хора, които се опитват да променят дългогодишното статукво в обществото и в частност в община Благоевград. Членовете на сдружението са с разнообразни политически възгледи, но с активна гражданската позиция в полза на Благоевградска община, подчерта Елезов.