Разследват поредна смърт на родилка
Разследват поредна смърт на родилка / agencia.bg

Прокуратурата в Благоевград се самосезира и започва разследване на трети пореден случай за два месеца в благоевградската болница, научи Дарик. По случая е изискан доклад от Първо полицейско управление и от болничната управа за случилото се на 3 август, когато на операционната маса в Акушеро-гинекологичното отдение издъхна 30-годишната Недялка Тодорова от Петрич.

Втори ден съпругът и близките на младата жена протестират в двора на болницата. Те настояват за спешна проверка и повдигане на наказателна отговорност срещу завеждащия АГО в здравното заведение д-р Огнян Митев. Роднините на Недялка, които са от ромски произход, дори заплашват с лично отмъщение. 

Полицейски екипи от Първо управление цяла нощ са били на пост пред Съдебна медицина, където е извършена аутопсия на починалата Недялка. Тя бе оперирана преди обяд вчера от д-р Митев и екипа му. Интервенцията се наложила заради извънматочна бременност на петричанката.

"Убиецът се крие и бяга от нас. Платихме си, за да я погубят. Това е платено убийство", категорични са съпругът на Недялка - Илия Тодоров и  брат й Александър.

Смъртта на Недялка е трета поред за изтеклите два месеца в благоевградската болница. До този момент няма наказани за инцидентите длъжностни лица.