Премахват безплатно излезлите от употреба автомобили
Премахват безплатно излезлите от употреба автомобили / Любима Калпачка, Дарик - Благоевград, архив

Със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов започва акция за премахването на неправомерно паркирани автомобили, заемащи общинска собственост и излезли от употреба.

В рамките на 14-дневен срок шофьорите са задължени да преместят моторното си превозно средство в частен имот или да го предадат за разкомплектоване. Това ще става посредством предупредителен стикер, който ще бъде прикрепен към автомобила от служител на общинската служба „Обществен ред и сигурност“.

След изтичането на определения срок, автомобилът следва да бъде преместен от лицензиран оператор, съобщават от пресцентъра на Общината. Преместването ще е съпроводено с протокол, изготвен от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Благоевград Атанас Камбитов.

Следва три месечен период, в който ако собственикът не потърси своя автомобил, той ще бъде разкомплектован.

Важно за гражданите е да знаят, че общината със собствен превоз и средства транспортира излезлите от употреба автомобили до пунктовете за разкомплектоване.

За целта е необходимо собствениците на такива автомобили да подадат декларация по образец в общината или в съответното кметство, където живеят.