Предсрочни избори няма да има, убеден е депутатът Татарски
Предсрочни избори няма да има, убеден е депутатът Татарски / снимки: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова
Предсрочни избори няма да има, убеден е депутатът Татарски
49402
Предсрочни избори няма да има, убеден е депутатът Татарски
  • Предсрочни избори няма да има, убеден е депутатът Татарски

Няма предпоставки за предсрочни избори тази година, такова мнение  изрази на пресконференция в Благоевград народният представител от ГЕРБ Любен Татарски. По думите му 2012 г. ще бъде белязана от подготовката за провеждането на следващите парламентарни избори. „Очаква ни трудна година, през която трябва да затвърдим позициите, които ГЕРБ доказа на последните местни и президентски избори. Надявам се с работата в парламента да заслужим доверието на нашите избиратели и ще успеем да запазим доброто ниво и отношението на хората към нас и като личности, и като представители на партията”, посочи депутатът.

Предстои разглеждане на Закона за водите, в частта ВиК сектора. Изготвена е стратегия за развитиие на този сектора.  Един от основните приоритети, които си поставяме, е проблемът с водоснабдяването в много общини да бъде решен, каза народният представител.

Акцент в следващия програмен период на Комисията по регионалната политика и местно самоуправление, оглавявана от Любен Татарски, ще бъде регионалното развитие. Ще работим в посока регионите да станат достатъчно балансирани и равномерно развити. Предстои много работа и на местно, и на областно  ниво за изготвяне на новите общински и областни планове за развитие. Регионалните проекти трябва да се изготвят най-късно до 2013 г., категоричен е депутатът от ГЕРБ.

На брифинга депутатите от Благоевградска област-Йордан Андонов, Георги Андонов, Митко Захов и Веселин Давидов коментираха предстоящите промени в Закона за образованието, изграждането на АМ „Струма”, както  и резултатите от приемните за граждани от съответния избирателен район.