Пребиха деветокласник пред квартирата му
Пребиха деветокласник пред квартирата му / снимка: БГНЕС

16-годишен ученик бе пребит на втория учебен ден в Благоевград. Пострадалият е настанен в отделението по неврохирургия на МБАЛ със сътресение на мозъка. Полицаите работят по случая, уведомена е и Районна прокуратура, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Към 2 часа тази нощ ученикът от Природоматематическа гимназия "Акад. Сергей Корольов” Петър Филипов Петров, който е от Дупница, е открит по сигнал от полицейски патрул в района на хотел "Корона”, облян в кръв.

Пострадалият е транспортиран с полицейска патрулка до Спешно приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. След направения му скенер е установено, че Петров няма счупвания на черепа.

Към 8 часа тази сутрин пострадалият бе консултиран от неврохирурга д-р Кавраков. След това деветокласникът бе настанен за лечение в отделението по неврохирургия със сътресение на мозъка, няма опасност за живота му. Освен комоциото, Петров е с аркада на лявото око и контузии рани по тялото. По случая работят полицаите от Второ РУП-Благоевград, сезирана е и прокуратурата.

Полицаите издирват нападателите на ученика, който малко след полунощ е нападнат за първи път в центъра на града. След като избягал веднъж от нападателите си, Петров е бил причакан този път пред квартирата му, която се намира зад сградата на СОУИЧЕ-Благоевград, където е и пребит.

С удари Петров е свален е на земята, след което е ритан в главата от нападателите си. По неофициална информация снощният инцидент е следствие на скандал между ученици от гимназията, започнал през миналата учебна година. Нападателите му са чакали Петров "като топъл хляб”, за да му го върнат, след като тръгнал отново на училище.