Повече спортни площадки и място за игра на децата поискаха  благоевградчани от кандидата на ГЕРБ Кирил Пендев
Повече спортни площадки и място за игра на децата поискаха благоевградчани от кандидата на ГЕРБ Кирил Пендев / netinfo
От липсата на достатъчно детски площадки и въобще места, където децата могат да играят, се оплакаха жителите на кв. “Запад” на кандидата за кмет Кирил Пендев. Това стана по време на среща, организирана от коалиция ВМРО – КОД БГ. На нея присъстваха кандидатите за общински съветници Захари Хаджийски, Иван Стоянов, Андон Данаилов и други.

Жителите на „Запад” настояха общината да се погрижи и да изгради повече съоръжения за спорт и развлечение на децата, да остави зелени площи в междублоковите пространства.

“Не частни фирми трябва да правят подаръци, ангажимент е на общината, така както е нейно задължение да пълни дупките по улиците. Това не бива да се прави само преди изборите”, отговори кандидатът на ГЕРБ Кирил Пендев.

“Трябва да материализираме нашето уважение към възрастните хора. Заложили сме прости, човешки неща в своята програма. Предвиждаме изграждане на дневен център за възрастни хора, където ще им бъдат създадени удобства. Затова ще направим ревизия на всички общински имоти, за да видим къде може да бъде изграден”, каза от своя страна водачът на листата на ВМРО – КОД БГ Захари Хаджийски по повод искането за нов клуб на пенсионерите в квартала.

Гражданите недоволстваха още от мръсотията в района на болницата, както и от натовареността на градския трафик и липсата на достатъчно паркоместа. Като начин за справяне с проблема Кирил Пендев набеляза три основни решения – на първо място, стройна организация на движението и спазване на закона, така ще се реши въпросът с неправилното паркиране, второ, изграждане на подземни паркинги и трето, нормален градски транспорт, за да не се блокира движението и за да могат хората, които не са от Благоевград, да оставят колите си в края на града и да се придвижват с обществения транспорт.

“До този момент градът не се е развивал, както искаме. Обещаваме реализация на чисто човешки проекти. Твърдо заставаме зад Кирил Пендев и се надяваме заедно да изпълним целите си на управление”, каза водачът на листата на ВМРО – КОД БГ Захари Хаджийски.