Пирин и ЦСКА на нови преговори за Спас Делев
Пирин и ЦСКА на нови преговори за Спас Делев / Дарик - Благоевград, Елина Христова, архив

Председателят на Управителния съвет на ПФК "Пирин" Благоевград Кирил Ваклинов е изпратил нотариална покана до ръководството на ЦСКА относно трансфера на класния футболист Спас Делев, научи Дарик.

Кирил Ваклинов, който тази сутрин е отпътувал към столицата, настоява двете футболни дружества да предоговорят и подпишат нов договор за продажбата на Делев, като се постигнат различни от стария контракт финансови параметри. Предишният  договор, парафиран от бившия Управителен съвет на Пирин е изтекъл на 2 август и той по никакъв начин не е изгоден за благоевградското футболно дружество.

В нотариалната покана към ЦСКА Кирил Ваклинов е посочил, че трябва спешно да се реши трансферната политика за Спас Делев. В случай, че управителният орган на армейците не е съгласен с новите финансови условия, поставени от Пирин, трябва да се върне жълтата карта на футболиста и да се прекрати трансферът му.

Преди 3 седмици, след проведено Общо събрание на Пирин, стана известно, че при подписване на договорите за продажбата на Спас Делев и Драги Коцев е допуснато документно престъпление. В официалните документи е фалшифициран подписът на прокуриста в ПФК "Пирин" Валери Стоицов. Закононарушението бе разкрито и оповестено от председателя на Надзорния съвет и основен акционер в дружеството Николай Галчев.