Отварят специални пунктове за непреброените
Отварят специални пунктове за непреброените / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Остават три дни до края на преброяването в страната. Специални преброителни пунктове ще работят от днес до 28 февруари от 10 до 20 ч. в София и в областните градове. Там всички, които все още не са преброени онлайн и по домовете си, ще могат да се регистрират, съобщиха от Националният статистически институт.

Такива пунктове има в териториалните статистически бюра в големите градове, в районните преброителни комисии в столицата и в централната сграда на статистиката в София. От института уточниха, че откриват пунктовете, за да улеснят хората, които не са били вкъщи при посещението на преброителите.

Преброилите се по интернет, които не са се срещнали с анкетьор на НСИ, за да му предадат получения от системата код, могат да го изпратят на имейл prebroyavane2011@nsi.bg. В писмото си освен десетцифрения код трябва да посочат и всички данни за адреса, който са попълнили в електронния справочник. Анкетьорите ще продължат да посещават домовете до 20 часа на 28 февруари. Дотогава ще работи и телефонната линия 0700 16 310, на която гражданите могат да получат информация за изследването.