Нюзкоптерът на Дарик ще предава стартовете за Световната купа в Банско
Нюзкоптерът на Дарик ще предава стартовете за Световната купа в Банско / DarikNews.bg

Нюзкоптерът на DarikSky и 20 камери ще предават на живо стартовете от Световната купа в Банско. Излъчването ще бъде осъществено от италианската компания "Инфронт медия", която осигурява картината за всички състезания от белия керван. Италианците са разположили 20 камери около писта "Бъндерица".

Нюзкоптерът на Дарик е първият новинарски хеликоптер в Източна Европа. Той е оборудван със специална жирокамера, която не трепери.

Над 20 телевизии, сред които Евроспорт, ще предават пряко състезанията в Банско.

DarikSky извършва авиационни услуги на правителствени и неправителствени организации и оперира с два вертолета Robinson R44 Raven II за корпоративни полети и полети за фотографиране от въздуха на територията на Европа през деня. DarikSky притежава единствения новинарски нюзкоптер в Източна Европа. Машината разполага с три камери, което дава възможност да се снима на 360 градуса, както и да се излъчва сигнал вътре в самия хеликоптер. С вертолетите могат да се заснемат от въздуха природни забележителности, исторически обекти, спортни състезания,и движението на автомобилите по наземната инфраструктура. Дава и възможност за предаване в реално време на събитията с коментар от въздуха.