Ново ръководство на МБАЛ - единствен изход за оздравяване на болницата, смятат от ГЕРБ
Ново ръководство на МБАЛ - единствен изход за оздравяване на болницата, смятат от ГЕРБ / netinfo
Единственият изход за стабилизиране на финансовото състояние и подобряване на микроклимата в благоевградската болница е смяна на сегашното ръководство. Това заявиха на пресконференция представители на Комисията по здравеопазване към ПП "ГЕРБ" - Благоевград.

Проблемите няма да се решат с отстраняването на предишния директор д-р Петър Гайдарски, заради чието тоталитарно мениджърско управление се стигна до сегашната критична ситуация в болничното заведение, смята анестезиологът д-р Христо Юруков.

Според него промяната в Борда на директорите е козметична, тъй като двама от предишния състав - новият директор д-р Екатерина Чакалска и Соня Костова, представител на здравното министерство, остават в управлението, а мястото на д-р Гайдарски заема изцяло по политическа линия д-р Владимир Пандев, член на БСП.

Д-р Пандев нито работи в болницата, нито има някакъв професионален опит и качества да извършва кадрови и структурни промени в здравното заведение, заяви д-р Юруков.

Разрухата в болницата в момента е тотална, засегнати са основни клинични отделения, голяма част от които останаха без специалисти, коментира д-р Юруков.

Подобна е картината и при останалите болници в страната, така че главният виновник за проблемите в здравеопазването е тройната коалиция и премиерът Сергей Станишев, твърдят от ГЕРБ. Ето защо, според тях, БСП трябва да поеме изцяло отговорността за случващото се в здравеопазването, включително и в благоевградската болница.

От ГЕРБ са изпратили своята позиция за състоянието на МБАЛ - Благоевград до областния управител Владимир Димитров, кмета на общината Костадивн Паскалев и директора на болницата д-р Екатерина Чакалска.

Настояваме за незабавен отговор защо се стигна до критичното състояние в здравното заведение в областния център, както и кой ще поеме отговорността, заявиха още от ГЕРБ.