Никол Хайтова е новият председател на Детски парламент – Благоевград
Никол Хайтова е новият председател на Детски парламент – Благоевград / netinfo

На общо събрание Детски парламент –Благоевград, избра Никол Хайтова за свой председател.Досегашният председател Мария Качакова е дванайсетокласничка и през останалите месеци до края на учебната година ще заляга над учебниците за успешно представяне в кандидатстудентската кампания. Никол е в осми клас в ЕГ”Людмил Стоянов” и вече трета година е активен участник в дейността на парламента.

Детски парламент – Благоевград има своето място в културния и обществен живот на Благоевград. Благодарение на изключителната солидарност на Община Благоевград към дейността му, Детския парламент се нарежда сред   активно работещите младежки парламенти в страната.

В годишната програма на парламента са залегнали много дейности свързани със социалните институции работещи с деца в неравностойно положение.
"Предизвикателството да бъда избрана за председател на Детския парламент е голямо.Благодаря за оказаното доверие,с общи усилия ще продължим да работим заедно в името на децата", каза при Никол Хайтова след като бе избрана за председател.  Детски парламент –Благоевград,провежда срещи всеки понеделник от 19.30 часа в Младежкия дом.